fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

5 dolog, amit még meg kell tenned karácsony előtt

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Sziklási Bea
2023. 11. 24.
Végig olvasás kb. 3 perc

Még december sincs, de már most a könyökünkön jön ki az All I want for christmas, túl vagyunk az első hajnali fagyokon és már a NÉBIH is visszahívta az első szaloncukrokat a boltokból – vitathatatlanul elkezdődött a karácsonyi szezon! Van ugyan még néhány hét a pihenésig, a cél pedig az, hogy az ünnepeket valóban kikapcsolódással tölthessétek el. Csapatunk tagjai pedig egy-egy jótanáccsal szeretnének segíteni Neked ahhoz ,hogy ez megvalósulhasson!

Edó tanácsa: Egy héttel tovább tart a téli szünet!

Idén január első hetén is tart még a téli iskolai szünet, ezzel tehát mindenképpen kalkuláljatok, amikor a rendelési időket és az asszisztens műszakokat osztjátok ki. Előfordulhat hogy emiatt a megszokottnál több kolléga is szeretne majd szabadságot kérni erre a hétre, a januári műszakbeosztásokat már most érdemes elkészíteni és véglegesíteni, hogy ne legyenek viták a csapatban és jó hangulattal mehessetek pihenni és ünnepelni!

Szemes Orsi tanácsa: SOS segélyvonal az ünnepi panaszos betegeknek

Ahogy nyáron, úgy decemberben is örök kérdés: bezárjunk-e a két ünnep között vagy legyen ügyeleti rendelés? Amennyiben a zárva tartás mellett döntötök, úgy érdemes egy SOS telefonvonalat fenntartani – akár rövidített munkarendben, pl. 10.00-14.00 között – a fogfájós pácienseknek.

Ilyenkor vészhelyzetet nyilván nem tudtok orvosolni, de jó üzenete van a páciensek felé, ha valaki felveszi a telefont, meghallgatja, tanácsot ad, majd keres egy közeli kezelési időpontot a naptárban, vagy ajánl egy ügyeleti rendelőt.

Ha a teljes pihenést választjátok, akkor erről minden általatok használt felületen (honlapon, social oldalakon, hírlevélben stb) értesítsétek a betegeket.

Bejci tanácsa: Legyen nálad kártyaolvasó, hogy tudj receptet felírni, ha kell!

Szinte közhely, hogy a fogfájás mindig akkor a legkínzóbb, amikor szinte esélytelen fogorvoshoz menni. Ha nem tartotok a rendelőben sürgősségi ügyeletet, de telefonon elérhetők vagytok a pácienseknek, akkor sokat segíthetsz a diósbejgli-károsultakon azzal, ha az utolsó munkanapodon magaddal viszel a rendelőből egy e-személyi olvasót. Így bármikor be tudsz lépni az EESZT-be és fel tudsz neki írni valamilyen gyógyszert, ami átmenetileg segít neki elviselni a kellemetlenségeket, amíg nem tud orvoshoz eljutni.

Haladóknak természetesen a Mobiltoken is opció 🙂 Ehhez persze szükséges az is, hogy hozzáférj otthonról a fogászati szoftveredhez, erről se felejts el gondoskodni!

Niki tanácsa: Secret Santa – Adventi ajándékozás ötlet csapaton belül

Annak a személynek, akit kihúztál, minden héten készülj egy kis aprósággal a szekrényébe. Fontos, hogy az ajándékozás napjáig ne derüljön ki, hogy kitől vannak az ajándékok. Olyan jól tud esni, ha minden hétfő reggel vár egy kedves apróság! Erősíti a csapattagok közötti kapcsolatot, a meglepetések pozitív érzéseket keltenek abban is, aki adja, és abban is aki kapja (win-win).

A mindennapokban felmerülő stresszhelyzetekben ezek az apró meglepetések segíthetnek enyhíteni a feszültséget és pozitív energiát teremtenek helyettük. Az, hogy időt és figyelmet fordítotok egymásra kisebb meglepetések formájában, azt mutatja, hogy értékelitek egymást.

Dr. Fügedi-Hegedűs Orsi tanácsa: Kezdd el tervezni a nyári pihenést!

Igen, jól olvasod – érdemes elkezdeni gondolkodni a nyári szabin, s hogy mennyire jó lesz kikapcsolni valami szép helyen a családdal. Miért pont most? A kontroll-visszahívások a legtöbb helyen félévenként történnek – tehát ha tudatosan tervezel, már most érdemes elkülöníteni azt az időszakot a jövő évi naptáradban, amikor semmiképpen sem szeretnél pácienst látni. Ezen felül az ilyen jellegű tervezés, a “van mit várni” érzése kikapcsol a mostani rohanásból, a szomorkás időjárásból, és reménysugárként ragyoghat a nehezebb mindennapok horizontján is.

Zoli tanácsa: Engedd el, ez nem határidő!

Hajlamosak vagyunk a Karácsonyt egy igen komoly hatéridőként kezelni. Addig befejezem ezt, megcsinálom azt. Még Karácsony előtt tartunk egy rendezvényt, még ezt is „kell”, azt is „kell”. A Karácsony nem határidő, gondold el, ha véletlen a Föld nem 365, hanem 420 nap alatt forogna körbe a Nap körül, akkor még lenne vagy két hónapod befejezni ezeket a dolgokat? Furán hangzik, de a Karácsonyi bulit is elengedheted, és inkább csinálj egy hatalmas évindító összejövetelt helyette! Azon a két héten nem múlik semmi, de legalább nem stresszeled agyon a munkatársakat, hogy még oda is el „kell menni”. Januárban mindenki frissebb, és az év indító buli után nem szívódtok fel két hétre, hanem már másnap lehet beszélgetni a közösen szerzett élményekről:) 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra