fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Árajánlat, emailes levelezés, szerződések – számítanak a külsőségek?

Kövesd blogunkat!
Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Polgári Edit
2021. 04. 07.
fogászati marketing Végig olvasás kb. 3 perc

Egy szolgáltatás esetén, legyen az fogorvos, ácsmester, vagy ügyvéd, ahol az a fontos számomra, hogy az adott szakember megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkezzen és jól megcsinálja a szükséges munkát, fontosak-e a külsőségek? Külsőségek alatt értem mondjuk a fogászati marketing azon elemeit, mint pl. az árajánlat milyenségét, e-mailes levelezés esetén az email formai megjelenését, vagy az aláírást például. Én azt látom, hogy sokan nem ismerték még fel ennek a jelentőségét, vagy idő szűke miatt nem foglalkoznak vele, holott nagyon fontos. Hozok is rá egy konkrét esetet, ami alátámasztja a véleményemet. 

Az egyik kedves barátom megkért, hogy „ha már orvosokkal dolgozom”, akkor segítsek neki üzemorvost találni a cégéhez. (fogorvos-üzemorvos kicsit más pályán játszik, de túllendültem ezen, lendüljetek túl ti is. 🙂 ) A fogászati marketinggel kapcsolatban minden alkalommal elmondjuk, hogy az, hogy a páciens ismeretlenül felkeres minket, majd el is jön hozzánk, ez egy legalább 5-6 lépésből álló folyamat, mely során minden egyes „érintkezésnek” döntő szerepe van abban, hogy egyrészt eljön-e, másrészt elkezdi-e magát a kezelést. 

Jelen példánknál maradva, én egy olyan orvost/céget kerestem, akivel a lehető legflottabbul megy a kommunikáció online és szükség esetén telefonon is, az ügyintézés gyors és egyszerű (egyértelmű ajánlat, átlátható szerződés, online aláírás, gyors és hatékony kommunikáció) és a vizsgálat a cég számára ideális helyen végezhető el. 

fogászati marketing

Az 1. lehetséges partner

Kaptam az egyik barátomtól egy személyes ajánlást egy nagyon kedves doktornő személyében, aki az ő üzemorvosuk. Felvettem vele a kapcsolatot, beszéltünk telefonon, valóban nagyon kedves volt.  Ugyanakkor, az e-mailekre történő reagálása több napba is telt. Amikor pedig elküldte a szerződést, az kézzel volt kitöltve, az egyik oldal balra csúszott el kicsit scanneléskor, a másik jobbra. Nem volt professzionális és éreztem, hogy lehet, hogy nem egymást keressük. 

A 2. lehetséges partner

A személyes ajánlás mellett szétnéztem Google-ön is, hogy milyen cégeket találok. Ahol lehetett, kértem ajánlatot online. A második lehetséges üzemorvos részéről gyorsan megérkezett a válasz, email formájában. Máris egy piros pont, gondoltam. Az email azonban, a rosszul megválasztott cirádás betűk miatt nagyon nehezen volt olvasható. Egyből volt bennem egy „ez meg mi a csuda?” benyomás. A levelezést 2-3 körön keresztül folytattunk, mindvégig a kifejezetten egyedi kalligrafikus megjelenéssel. Furán hangzik, de ez egy olyan jel volt számomra, ami a professzionalizmus hiányát mutatta. Emellett az ajánlat egy 2 soros email volt, benne az árral és hogy hol lehet a vizsgálatokat elvégezni. Ismét azt éreztem, hogy remélem van még jelölt a kalapban, mert ez még mindig nem az igazi. 

A 3. lehetséges partner – a végső befutó

A folyamat ugyanaz volt, Google keresés, online ajánlatkérés. E-mailben kaptam egy 6 oldalas árajánlatot, benne részletezve a kötelező és opcionálisan választható vizsgálat típusokat, egy rövid bemutatót a cégről, az orvosról, a végén referenciákkal. A szerződés profi, minden részletre kitér, mellékletként szerepel minden szükséges dokumentum, amit később használnunk kell, és a vizsgálatok időpontját rögtön le tudtuk egyeztetni. Nem kétséges, hogy a 3. partnert választottam.

A külsőségek miatt? Igen. Viszont ezek a külsőségek nagyon sokat elárulnak a hozzáállásról és profizmust sugallnak. Azt a profizmust, ami ahhoz kell, hogy nekem bizalmam legyen abban, hogy jó helyen lesznek a munkatársak és eredményes lesz a közös együttműködés.

A digitális szájhagyomány továbbképzésünkön többek közt az ilyen apró marketing eszközökről is beszélünk majd. Várlak szeretettel! 

 

digitális szájhagyomány banner

 

Hasonló írásaink
fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra