fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Túléli a rendelőm a 2021-es évet?

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Korpai Erika
2021. 03. 24.
fogászati rendelővezetés Végig olvasás kb. 2 perc

(Korpai Erika több éve foglalkozik fogászati rendelővezetés témájával, fogászati rendelők pénzügyi kontrollingjával, a pénzügyi folyamatok racionalizálásával és tervezéssel. Vendégszerzőként osztja meg a gondolatait a 2021-es év nehézségeiről.)

A cím megalkotása viszonylag mindig gyorsan megy. Aztán a címhez kapcsolódóan általában milliónyi gondolat kavarog a fejemben. Minden elképzelést nem írhatok le, hiszen akkor egy Háború és béke méretű mű születne, amit a kutya sem olvasna el. Így ebben a cikkben is csak a lefontosabb dolgokra koncentrálok, ami minden rendelő sikeres évzárásának a záloga lehet.

Az elmúlt 1 év folyamán annyi cikk és riport kezdődött a Coviddal és hogy ez mennyire más év, hogy ezt most kihagynám. Inkább alapnak tekintem, olyan alapnak, amire most építkeznünk kell. Inkább azzal kezdem tehát, hogy ez egy valóban más helyzet, de egyben egy új lehetőség is!

Lehetőség arra, hogy

  • átgondoljuk az eddigi működésünket,
  • racionalizáljuk azt,
  • optimailzáljuk a pénzügyi helyzetünket, hogy a jövőben ne kerülhessen a vállalkozásunk a jelenlegihez hasonló helyzetbe.

Ne kerülhessen olyan szituációba, amikor kérdéses a vállalkozás jövőbeni léte és működése, maga a fogászati rendelővezetés sikere. Egyszerűen tudomásul kell mindenkinek vennie, hogy egy komplex tervezés, és egy tudatos pénzügyi gazdálkodás mentén kell haladnia, vagy felesleges hosszú távon terveznie.

Sok éve dolgozom azon, hogy a velem együttműködő praxisokat arra az útra irányítsam, ahol a „rendelő tudatos működtetése” tábla van kifüggesztve. És örömmel jelenthetem, hogy a partnerek többsége hajlandó erre a sétányra rákanyarodni. Ez nem egy teljesíthetetlen feladat, viszont a kellő elhatározás szükséges hozzá.

Természetesen az elején idő és energia befektetést igényel, mint minden más új feladat, de az általa elért eredmények messzemenőkig megérik a befektetést, amit a praxisok visszaigazolása is megerősít nap, mint nap. A számok pedig további visszaigazolást nyújtanak számunkra, melyek nem szubjektív megítélésen alapulnak, hanem maximálisan objektív adatoknak tekinthetőek.

A fenti mondatokkal azt hiszem el is árultam, hogy ez a szemléletváltás alapvetően a pénzügyi gazdálkodáson alapszik. Ez az egésznek az alfája és omegája. Ha nincs tudatos pénzügyi gondolkodás, akkor alapvetően a praxis minden további területének léte veszélybe kerül. Nem kell nagy okfejtés ahhoz, hogy tudjuk, minden terület működtetés alapja a LÓVÉ.

Egyszerűen el kell jutni mielőbb az elhatározásig, majd pedig a megvalósításig. Tudom, hogy ezt egyszerű mondani, a kivitelezés már nehezebb, de azt is biztosan állíthatom, hogy egyáltalán nem olyan bonyolult a feladat, mint amilyennek gondoljuk elsőre. Tudatosan megtervezett lépések mentén haladva viszonylag rövid időn belül megalkothatóak az alapok, majd pedig a napi működéssel párhuzamosan történhet a finomhangolás.

A befektetett energia látványosan és mérhetően az első perctől kezdve megtérül, tehát minden egyes nap, amit azzal vesztegetünk el, hogy gondolkodunk az esetleges változásokon, kemény forintokban mérhető veszteséget jelent.

Ennyit a gondolatokról és a gondolkodásról, ideje a tettek mezejére lépni.

Kellő pénzügyi és közgazdasági ismerettel ezt teheted egyedül, vagy egy közgazdász barát/családtag segítségével. Ha ezek nincsenek meg és úgy látod, hogy mi tudunk segíteni rendbe tenni a pénzügyeidet, lépj velünk kapcsolatba!

fogászati képzések

Hasonló írásaink
fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra