fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Nélkülözhetetlen jogszabályok rendelőtulajdonosoknak, praxisvezetőknek, és lelkes érdeklődőknek

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Sziklási Bea
2022. 05. 18.
Végig olvasás kb. < 1

Sokszor sopánkodtam már azon, hogy míg a laptoptartó állványomhoz is kapok használati útmutató könyvecskét 500 nyelven, addig egy fogorvosi rendelő működési engedélyéhez nem mellékelnek egy kis eligazítást a szabályozások tengerében, pedig igazán nem vennénk rossz néven tőlük!

Nem baj srácok, megcsinálom helyettetek, íme a legalapvetőbb jogszabályok gyűjteménye, amely szabályozza a rendelőtök működését! Nyári olvasmányajánló következik!

Eütv.

évi CLIV. törvény [ Eütv. ] Betegek jogai, kötelező tájékoztatás, kötelező egészségügyi dokumentáció tekintetében nyújt eligazítást. Ezen kívül szabályozza az egészségügyi szolgáltatói működési engedélyezésének feltételeit, és az egészségügyben megköthető szerződéses jogviszonyokat. Rendkívül hasznos olvasmány, mondhatni alapmű.

60/2003 ESzCsM. rendelet

A 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet az, ami alapján a Népegészségügyi osztály munkatársai leszámolják Nálad a teljes inventory-t. Jól látod, egy közel 20 éves rendeletről van szó. Szakmaspecifikusan, néhol kissé rejtjelezett módon, de javarészt érthetően összeszedve a működési engedélyhez szükséges tárgyi és személyi feltételek listája.

Eüak.

évi XLVII. törvény [ Eüak. ] az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről. Mert nem csak a GDPR van a világon! Magyar rendelőbe magyar jogszabályt! Viccet félretéve, az egészségügyi szolgáltatóknál történő adatkezeléseket szabályozó törvény, kizárólag ínyenceknek! A Központi Implantátumregiszterről is itt olvashatsz.

GDPR

Ha már emlegettem. Az elmúlt évek lassan klasszikussá váló bestsellerét itt érheted el.

EESZT rendelet

Mint a friss Nobel-díjas szerző könyve, amit nagyjából egy évid mindenki megvesz, aztán feltesz a polcra, és talán soha nem is nyit ki. Az EESZT 2020 slágertémája volt, azóta viszont már a hétköznapok része, ezért az EESZT rendelet is velünk marad még egy ideig. Hogy ne csak kötelező nyűg legyen, de nyerjen egy kis értelmet is.

 

Természetesen lehetne még hosszan bővíteni a listát, de egyelőre, kis nyárindító, könnyed kötelező olvasmány listának, ennyi bőven elegendő lesz! 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra