fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Kötelező „to do list” a nyugodt nyári időszakért

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Polgári Edit
2023. 05. 18.
fogászati rendelő-vezetés Végig olvasás kb. 2 perc

Igaz a hét időjárása nem sejteti velünk, de mégiscsak május közepe van, így ha ólom lábakon is, de remélhetőleg közeledik a nyár. 

Ennek apropóján összeállítottunk egy 10 pontból álló check listát, amin érdemes már most végig menned, ha szeretnéd elkerülni a csapaton belüli konfliktusokat, a hirtelen nyakadba szakadó technikai problémákat, a páciensek morgását, vagy a nem várt bevételkiesést. Készen állsz? Vegyél ellő tollat és kezdd el pipálgatni, hogy mivel vagy már meg! 🙂 

Bezárj, vagy sem?

Vizsgáld meg az előző évek forgalmát és vond le a következtetést, hogy a Te rendelőben nyáron van-e forgalom csökkenés, vagy sem. Ha ez oly’ mértékű, hogy érdemes egy időpontra tenni minden csapattag szabadságát, akkor tervezz úgy.

Kommunikáld, ha bezártok!

Ha egy hosszú hétvégénél hosszabb időre bezár a rendelő, arról mindenképpen értesítsd a pácienseid. Ez történhet a közösségi oldalaidon, a honlapon, emailben vagy akár az összes felületen egyszerre. Folyamatban lévő kezeléseknél személyesen is fontos tájékoztatni a beteget. Mindenképpen tüntesd fel, mennyi ideig tart a rendelés szünetelése, mikor lesztek újra, és hogy milyen felületen tud elérni titeket, ha mégis kérdése, kérése lenne (pl. emailben vagy messengeren). Az üzenetrögzítőn is beállíthattok egy ideiglenes verziót, ahol az SOS csatornát ajánljátok.

Nevezz ki válságstábot!

Ha nem zársz be, érdemes, amíg szabadságon vagy, heti/napi műszak felelősöket kinevezni, akik a távolléted alatt kezelik az akutan felmerülő problémákat. Jól látható helyre tedd ki azoknak a telefonszámát, akik segíthetnek egy-egy váratlan helyzetben. (pl. kezelőszék karbantartók, rtg. karbantartó, vízvezeték szerelő, fogászati program karbantartója…stb.).

Szabadságolások előre tervezése

Ha a rendelő forgalmában nincs különösebb negatív tendencia a nyári hónapokban, akkor már most tervezzétek meg, hogy ki mikor lesz szabadságon. Egyszékes rendelőként például a dentálhigiénikusod nyugodtan tud dolgozni a Te pihenésed alatt. Minél hamarabb betervezitek a szabadságokat, annál inkább elkerülhetők az ebből fakadó, csapaton belüli konfliktusok.

Promóció

Gondold végig, hogy van-e olyan kezelésed, amit nyáron előszeretettel vesznek igénybe a pácienseid. Ilyen lehet a fogfehérítés, de akár a gyermek fogszabályozásba is jobban belevágnak ilyenkor a szülők és a gyerekek. Ha van ilyen, akkor kezdj el kommunikálni már most ezekről esetképekkel, rövid edukációs posztokkal. Tipp: ha eddig nem is volt ilyen tendencia a kezelésekben, akkor kommunikációval ezt remekül befolyásolhatod. :).

Gyakorlati tanács

Apróságnak tűnhet, de csekkold a klímát, végeztess karbantartást rajta, hogy ne nyáron érjen meglepetés.

Figyelmesség

Ugyancsak apróság, de fontos! Nyáron mindenképp legyen frissítő a váróban a pácienseid számára.

Tematikus repiajándékok

A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a megszokott utazó fogkefe és fogkrém kombón egy kicsit változtass. Akik biztosra akarnak menni, azoknak érdemes lehet kipróbálni az UV-szűrős logózott szájfényt vagy az utazó méretű tükröt. A bátrabbak logózott napszemüveget, strandjátékot vagy úszó kulcstartót is adhatnak ajándékba a nyáron érkező pácienseknek.

Csapat összekovácsolás

A nyár és a jó idő remek alkalom egy csapatépítő számára. Legyen az egy koraesti közös fröccsözés, vagy egy balatoni hétvége, nyáron sokkal könnyebb és élvezetesebb kimozdulni, élj a lehetőséggel!

Pihenj!

Ha sikerül “szabadságolni” magad, legalább két hétre menj! Ennyi minimum kell ahhoz, hogy valóban regenerálódj!

 

Reméljük segítettünk és talán említettünk olyat is, amire eddig nem gondoltál. Ha végeztél a pipálásokkal, akkor nincs más dolgod, mint meghúzni még a szabiig tartó időszakot, de addig is esténként képzeld magad oda erre a tengerpartra és készülj a felhőtlen pihenésedre, ami ezúttal remélhetőleg tényleg az lesz! 

fogászati rendelő-vezetés

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra