fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Lucifer, a praxismenedzser

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Lucifer
2020. 11. 04.
Végig olvasás kb. 3 perc

A nevem Lucifer. Hosszú évek tapasztalata van a hátam mögött, mely során segítettem ügyfeleimnek helyes döntéseket hozni, hogy így biztosítsam boldogulásukat az élet rögös útján. Úgy gondoltam, ideje valami új szakmában is kipróbálnom magam, ezért felcsaptam fogászati praxismenedzsernek. Úgy érzem, sikerült is kialakítanom egy forradalmi praxismenedzsment know-how-t, és hogy lásd, milyen nagylelkű vagyok, néhány igazán hasznos információmorzsát most meg is osztok veled!

 1. Légy nehezen kapható!

  Senki sem szereti a könnyű prédákat. A szolgáltatásaid iránt érdeklődők sincsenek ezzel másként. Ha kitöltenek egy kontaktformot, vagy visszahívást kérnek, ne add be rögtön a derekad! Kéresd magad egy kicsit! Eszedbe se jusson őket rögtön visszahívni, sőt, legjobb, ha egyáltalán nem teszed. Ha a recepciósaid első prioritásként kezelik a bejövő megkereséseket, vagy ad absurdum egy utánkövető rendszerben tartják őket nyilván, itt az ideje egy kis fejmosásnak!

 2. Szűrd meg jól a pácienseidet!

  Ha a konzultáció során megígéred a páciensednek, hogy hamarosan elküldöd neki a kezelési tervét, dőlj egy kicsit hátra, ne hagyd, hogy kénye-kedvére ugráltasson! Ha enélkül nem vág bele a kezelésbe, akkor nem is akarta igazán!

 3. Légy misztikus és nehezen kiismerhető!

  Nyugodtan hagyd fenn a honlapodon az orvost, aki már fél éve máshol dolgozik. A tavaszi fogfehérítés akciód ugyan már nem él, és egy ideje a parkolás sem ingyenes már a rendelőd előtt? Sebaj. A meglepetéseket mindenki szereti!

 4. Nincs szükséged olcsójánosokra!

  Nos, kérem. Fogászatra járni elhivatottságot és eleve vastag pénztárcát igénylő elfoglaltság. Nem való azoknak, akiknek pár tízezer, vagy százezer forint számít a hó végén. Remekül megszűrheted az ügyfélkörödet, ha a honlapodon szereplő árlistában cselesen más (alacsonyabb) összegeket tüntetsz fel, mint amennyit ki fogsz számlázni a kezelés végén.

 5. Kinek van ideje beszélgetni? Fontosabb dolgod is van!

  Persze azért azt mondd el a székedben ülő páciensnek, hogy mit fogsz vele csinálni. De a kezelés árát semmiképp ne közöld vele előre. Az adrenalin amúgy is fájdalomcsillapító hatású, hadd izguljon kicsit, amíg Te bőgeted a turbinát!

 6. Az ördög (hehe) az apró betűkben lakozik

  Papírmunka, papírmunka, papírmunka, a praxismenedzsment másról sem szól. Nem is értem, miért problémázik olyan sokat minden rendelő azon, hogy rendbe tegye a dokumentációját. Még hogy sok idő mindent elmagyarázni, egy örökkévalóság, amíg a páciens elolvassa a beleegyezőt meg az adatkezelési hozzájárulást? Oda kell tolni az orra alá, jó bonyolultan megfogalmazva, hogy ne is legyen kedve az olvasással húzni az értékes idődet. Ott tessék aláírni, és kész. Volt-nincs probléma!

 7. Ne játssz tanítóbácsit!

  Hát azért jártál az orvosi egyetemre, azért maradtál ki a közgazdász és bölcsész barátaiddal szervezett közös bulikból évekig, azért stresszeltél végeláthatatlanul a vizsgaidőszakok alatt, hogy most rajzolgass és fogacskákról, fogínyről meg gyulladásokról beszélj, mintha az óvodában volnánk? No ugye, hogy nem! Gingíva, ínylefutás, parodontium, alveolus! Felnőttekről beszélünk, nemde? Ha kezelést akarnak, végezzék el ők is a megfelelő kutatómunkát, a tolmácsolás nem a Te feladatod!

 8. Jegyezd meg jól: minden információ pénzbe kerül!

  Tanítsd meg a recepciódnak az alábbi mondatot: „nem tudok segíteni ebben, a Doktor Úrhoz kéne bejönni konzultációra!”. Ellenőrizd és kérd számon, hogy minden érdemi kérdésre ezt feleljék, az olyanokra is, amelyekre egyébként tudnák a választ. Soha ne adjatok ki információt, de még csak támpontot se, hiszen ha a páciensed szeretné megtudni, van-e nálatok láthatatlan fogszabályozó, jöjjön csak el és fizesse ki a konzultációs díjat! Majd ott elmondod neki, hogy nincs! Az élet nem könnyű, kéremszépen!

 9. Azért van a rendelőben váró, mert ott kell várakozni!

  Evidens, hogy az orvosi időpontok elcsúszhatnak időben, tehát semmiképp ne vedd a lelkedre, ha emiatt a következő páciensed türelmetlenkedik. Nem érdemes tájékoztatni sem, hogy legalább legyen lehetősége eldönteni, vár-e még további 20 percet, vagy inkább visszajön jövő héten, úgyis csak hálátlanul puffogni fog cserébe. Ha mégis, a lehető legjobb, ha a recepcióra bízod a feladatot, így biztosan nem rajtad csattan a páciens frusztráltsága! Eközben Te nyugodtan fújd ki magad a konyhában az asszisztens lányokkal hangosan nevetgélve, ha a páciens már eleve ideges, legalább legyen oka rá!

 10. A fogorvosnak mindig igaza van!

  A páciensed foga fáj, pedig épp most fejezted be a gyökérkezelését? Már megint visszajött, mert magasnak érzi a tömését, holott százszor ellenőrizted? Rettenetesen bosszantó lehet. A legjobb, ha lebeszéled róla. „Az ki van zárva, nem fájhat” a legjobb mondat erre. Ettől ugyan a fájdalma nem múlik el, de legalább elkezd kételkedni a józan ítélőképességében. Probléma megoldva!

Egyre jobban élvezem ezt a praxismenedzsment karriert! Úgy érzem, fényes jövő elé nézek ezen a területen, főleg, ha ilyen sokan követik az alapelveimet!

Áááh… hogy nem értesz egyet velem? Hm…

Akkor miért jársz a nyomomban mégis időről időre?

***Szolgálati közlemény: a DentalMenedzser teljes csapata elzárkózik Lucifertől és a fenti írásától. Ha a mi véleményünk is érdekel, olvasd el cikkeinket praxismenedzsment témában itt és itt, páciens-kommunikáció témában pedig itt és itt.***

 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra