fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Te milyen típusú vezető vagy?

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Sugár Márton
2021. 02. 05.
Végig olvasás kb. 2 perc

Te milyen típusú vezető vagy? – tette fel nekem a kérdést az első business coachom. Szerencsés esetben a rendelővezetés alapja az, hogy ezt tudjuk magunkról. 

A coachingban a csendnek is óriási jelentősége van: a percenként 1000 Ft-on túl, amit akkor fizettem az üzleti coachingért, kijelölte a tanulási utam, mert a kérdés után következő csend sorsfordító lett.

10 év cégvezetés után nem tudtam a választ. Csak hallgattam. Hosszan.

Magamba zuhantam. Kénytelen voltam kitalálni, hogy milyen vezető szeretnék lenni és ehhez képest milyen lehetek éppen.

Már 20 fős csapatunk volt, közöttük ültem minden nap, és még mindig minden feladatban benne voltam, minden folyamatot ismertem, kontroláltam.

Később az üzlettársammal valamelyest leosztottuk a feladatokat, de nem teljes és kizárólagos feladat-, valamint felelősségi körrel, sem kimondott célokkal, ezáltal elszámoltathatósággal.

Kisvállalkozók voltunk, strukturálatlan céggel, kettős vezetéssel, egy csomó emberrel magunk körül, akik minimális önállósággal, két főnökkel a nyakukon próbálták teljesíteni a feladatot, amit sosem mondott el nekik senki pontosan.

 

Voltál már a kiégés határán?

2015-ben megérintett a kiégés szele, ami után vezetés- és menedzsment tanulással gondoltam bővíteni cégvezetői tapasztalataimat.

A sok kurzus, tréning hasznos és inspiráló volt számomra, megerősített abban, amit tudok, de sok újdonságot is hallottam. A legfontosabb, hogy rendszerezte a tudásomat, a képességeimet, a tapasztalataimat. 

Sok belső céges, csapaton belüli működést értettem meg a különböző személyiségtípusok és a saját vezetői személyiségem alaposabb megismerésével.

 

Miért nehéz kijönni egy kollégával, ha a másikkal minden gördülékeny? Rendelővezetés hatékonyan

A DISC személyiségmodell:

  • tudatossá tett arra, hogy egyes kollégáimmal miért haladok könnyebben, vagy pont ellenkezőleg, sokkal nehezebben. 
  • megmutatta, miért jövök ki jobban valakivel a rendelőben.
  • sőt, azt is felismertem általa, miért fejezünk be egy megbeszélést gyorsan, míg máskor, másokkal szinte sohasem ér véget.

Az átütő változáshoz a coaching is kellett, ahol személyre szabott vezetői támogatást kaptam, és a kiválóbb vezetői teljesítményt megcélozva, egyenként vettük górcső alá a tulajdonságaimat és hiedelmeimet, amelyek a jobb vezetői teljesítmény előtt szolgáltak akadályul.

Vezetőként személyiségemet jobban megismerve, és a siker útjában álló tudattalan működések kontrollálásának, vagy megváltoztatásának eredményeként, főleg vezetői tréningeken és üzleti coachingon tudtam és tudok azóta is fejlődni.

Ha öt évvel korábban kezdek coachingba, sokkal előbb kerülök a helyemre a saját vállalkozásaimban, hatékonyabban építem a cégem, találom meg az egyensúlyt az életemben.

Májusban lesz egy képzésünk, mely során a különböző személyiségtípusokon megyünk végig és megtanítjuk, hogy miként lehet eredményesen és boldogan együtt dolgozni bárkivel. Hamarosan megtalálható ez is a képzéseink közt. Kövess minket Facebookon is, hogy biztosan ne maradj le róla! 

fogászati képzések

 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra