fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Életpályamodell asszisztenseknek?

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Mester Emese
2023. 01. 26.
asszisztens karrier Végig olvasás kb. < 1

Nagyon gyakori az az út, amikor a frissen végzett, ambiciózus fogorvosból évek elteltével rendelővezető vagy tulajdonos lesz. Olyannyira rendszeressé vált dolog, hogy az egyik legnépszerűbb képzésünk is erre a kihívásra ad gyakorlati és működő tudást.  

De vajon csak a fogorvosok esetében adott egy ilyen jellegű életpálya?

Azt gondolom, hogy asszisztensként is végig lehet járni egy hasonló utat, azonban szomorú tény az, hogy az asszisztensi végzettséget követően dentálhigiénikusnak tanulni, vagy higiénikusként érvényesülni egyáltalán nem könnyű feladat. 

Elsőszámú lehetőségként Szegeden, nappali képzésen lehet megszerezni a dentálhigiénikusi BSc végzettséget. Másik lehetőségként pedig le lehet csapni a véletlenszerűen induló OKJ-s képzésekre, ami legtöbb esetben ráadásul online történnek. Online egy olyan szakmánál, melynek nagy része manualitáson nyugszik…

Az, hogy megszerezted a higiénikusi végzettséget igazoló oklevelet mondhatni csak a 0. lépés volt. Kell találni egy olyan rendelőt, ahol türelemmel betanítanak és van lehetőséged gyakorlati tapasztalatot szerezni. Egy olyan helyet, ahol elsősorban nem asszisztensként kezelnek, hanem egyaránt van lehetőséged saját dh műszakokra. Ezekre pedig összességében nem mindig van ráhatásod. Sajnos a sikertelen próbálkozások és a nehezen történő érvényesülés következménye pedig általában az lesz, hogy higiénikusként már asszisztálni sincs semmi kedved és inkább elhagyod a fogászati pályát. 

Szerencsére van egy könnyebben követhető pályamodell, aminek köszönhetően asszisztensként is több felelősséget kaphatsz és nagyban segítheted egy szerencsés rendelő sikeres működését. Erre több ügyfelünknél is láttunk már csodálatos példákat, melyek révén sikerült a rendelő értékes tagját, egy asszisztenst a csapaton belül megtartani akár egy egészségügyi probléma, vagy élethelyzet változás miatt. Képezd magad praxismenedzserré!

asszisztens karrier_2

Na de miért is legyél fogászati asszisztensből (vagy akár dentálhigiénikusból) praxis menedzser? 

Ismerős terep

Az asszisztensi múltadnak köszönhetően ezen a területen biztos, hogy te leszel a legjobb. Pontosan rálátsz az anyaghasználatra és a kezelési folyamatokra. Ismered az összes eljárást és eszközt. Láttál már problémás pácienst. Építő tanácsokat tudsz adni a vezetőségnek. Más területről érkező menedzserrel szemben pontosan tudni fogod, milyen egy fogászati team része lenni. 

Változatos

Ne feltétlen arra gondolj, hogy asszisztensként egyik napról a másikra egy élesen elhatárolt pozícióba kerülsz a rendelőn belül. Van az az ismerős terep, amiben már magabiztosan mozogsz, ez az asszisztensi légkör. És jön egy teljesen friss próbatétel, amiben új képességeket sajátíthatsz el. 

Támasz

Jobban látni és érteni fogod az asszisztensek, valamint a team többi tagjának a gondjait. A tapasztalataidnak köszönhetően, így hamarabb tudsz a segítségükre lenni, ezzel akár megelőzve a mostanában sokakat érintő fluktuációt. Szinte bármilyen kérdéssel lehet hozzád fordulni, mert valószínűleg láttál már hasonlót, vagy ha nem, akkor tudod hol kezd keresni a megoldást. 

Új kihívások 

A praxismenedzseri tevékenység folyamatosan bővíthető extra feladatokkal, így biztosan nem fogsz hamar belefásulni ebbe a munkakörbe. Valószínűleg elnyered a rendelővezető bizalmát és egyre több komoly feladattal bízhat meg téged. Jó érzéssel tölt el mindenkit, hogy számíthatnak rád.  

Minden kiváló munkahely alapja a sikeres csapatmunka, melynek te praxismenedzserként kiemelkedő tagja lehetsz. 

Ha tudunk segíteni ezen célod megvalósításában, várunk az AKKREDITÁLT Fogorvosi rendelővezetői mesterkurzuson! 

praxis menedzser képzés

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra