fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Fogászati pénzügyi tudatosság – Hogy még egy Covid ne ingathasson meg

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Zoltan Mate
2020. 07. 23.
Fogászati pénzügy Végig olvasás kb. 2 perc

Néhány napot kivettem. Balatonon vagyok és próbálom összegezni az elmúlt 3-4 hónap tapasztalatait. Mondanom sem kell a 2020-as évre elkészített pénzügyi és stratégiai tervezésemet március 17-vel egy alkoholos filctollal áthúztam és azóta új utakon járunk a Dental Menedzser csapatával. Mi történt március közepétől mostanáig?

Válságkezelés a fogászatban

Ahogy lenni szokott ilyen extrém szituációkban sokan sokfélét jósoltak és „megmondtak”. Voltak összeesküvés elméletek, világvégét vizionáló kommentek. Gondoltam én is sok mindent, de viszonylag az elején eszembe jutott, hogy mint minden helyzetben, itt is a beszédnél talán jobb a cselekvés. Edittel és Bejcivel elhatároztuk, hogy a saját mentális egészségünk és a fogászatok iránti segítőszándékunk érdekében elindítunk egy webinár sorozatot. Két nappal a bezárás után már elindultunk.

A webinár kevéssé ismert műfaj volt itthon, ám angliai életszakaszom alatt láttam, hogy jó szervezéssel a mindennapok részeként működik. Elkezdtük hát ingyenes online előadás sorozatunkat, minden nap 11 órakor, 45 percben egy fogászati üzleti témát beszéltünk meg. Először 30 körül volt a résztvevők száma, végül az egyik utolsó alkalommal már 94 főt számláltunk. Rutinná vált, a mindennapok bizonytalanságában egy biztos pont lett. Mit tanultak meg résztvevőink?

És sok mást…

Fogászati Üzleti Felkészítő Program

A program saját kereteit kinőve átalakult egy szűkebb, privátabb klub 12 hetes Válságkezelő és Üzleti Felkészítő Programjává. Itt 3 hónapon keresztül tárgyaltuk összesen 6 modulban a válságkezelés és a fogászati cégvezetés legfontosabb pilléreit. Egy intenzív, strukturált, gyakorlati program mely új kapukat nyitott mindkét fél számára. Nekünk kihívást jelentett a webinár jellegű keretrendszer a személyes kapcsolat hiánya, a résztvevőket pedig jócskán kihívások elé állítottuk a fogászati pénzügyi excelekkel, marketing kommunikációs rendszerek mélységével és a gyakorlati feladatokkal.

Ez a program a mindennapok részévé vált számomra is, 12 hétig meghatározta az életem. Mindannyian élveztük a csapatból, nem tagadva azt, hogy a képernyőhöz való beszélés és az otthoni „bezártság” bizonyos esetekben próbára tette az idegrendszerünket. De megcsináltuk (!!), a meglévő anyagokat és tudást egy teljesen új formában adtuk át a résztvevőknek. Most lezárult egy időszak érdemes számot vetni. Mit kaptunk?

  • Magabiztos webináros képzési tapasztalatot
  • 14 új, ambiciózus és remek rendelőtulajdonos közeli barátságát
  • 400 + új ismerőst a fogászati szektorból
  • Fogászati üzleti programunk új dimenzióját

„Always look ont he bright side of life” – előreléptünk, fejlődtünk, többek lettünk.

Fogászati pénzügyi tudatosság

És mit kaptak a partnereink és új barátaink, akik közösen töltötték velünk az elmúlt hónapokat? Azt mondják el ők…
Dr Aracsi Anikó – AlbaDent
Dr. Járomi Éva – JáromiDent
Varga Klementina – Poncz Dental, Praxis menedzser
Dr. Krüzsely Erika

Dental Menedzser

Egy nálam sokkal okosabb ember a következőt mondta:
It is not the strongest of the species that survies, nor the most intelligent that survives. It is the one that most adabtable to change.” – Charles Darwin.

Ezek a rendelők nem csak, hogy túl fognak élni, de sokkal erősebben is jönnek majd ki a korábbi helyzetből.
Hasonló írásaink
fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra