fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Podcast fogorvosoknak? Avagy: mit hallgass mosogatás közben?

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Sziklási Bea
2023. 03. 07.
Végig olvasás kb. < 1

Szoktál podcasteket hallgatni?

Bevallom, én amióta 4-5 évvel ezelőtt felfedeztem magamnak ezt a platformot, valóságos függővé váltam. Hihetetlen, milyen könnyedén és erőfeszítés nélkül simulnak bele a napomba érdekes beszélgetések, interjúk, ismeretterjesztő, politikai, vagy szórakoztató tartalmak, vagy akár hangoskönyvek, filmelemzések, történelmi eszmecserék, és a sort a végtelenségig folytathatnám. Podcastet hallgatni szinte minden tevékenység közben lehetséges, és a legtöbb közben érdemes is! Nálam tipikusan a házimunkák, a monoton tevékenységek, utazás, sétálás és sport közben találta meg leginkább a saját helyét ez a tevékenység.

Találhatunk-e azonban olyan podcastet, ami a saját szakmánkról beszél a saját szakmánknak?

Fogorvos podcast – a nemzetközi hadszíntér

Összeszedtem néhány olyan angol nyelven elérhető fogorvos podcast csatornát, amelynek a hallgatását-követését igen jó szívvel tudom ajánlani Nektek.

Two Reds are better than one – Ennek az egyedülálló podcastnek a fogorvosi rendelőmenedzsment Nagy-Britanniai ikertornyai, azaz Ashley Latter és Chris Barrow a házigazdái. Ez azért nagy szó, mert ők voltaképpen üzleti konkurensei egymásnak, mégis  baráti hangnemben és szórakoztató módon folytatnak beszélgetéseket példamutató szakemberekkel, fogorvoslásról és rendelőmenedzsmentről.

The raving patients podcast – Mi is oly gyakran emlegetjük a tudatosan tervezett páciens-életút fontosságát, ebben a podcastben pedig kifejezetten a fogorvosi rendelő nyilvános online kommunikációjának, a pácienstoborzó marketingnek a sajátosságairól hallgathatsz beszélgetéseket, hogy jó alapokról induljanak a pácienseid az „életútjukon”.

The dentalpreneur podcastDr. Mark Costes fogorvos podcast csatornája a fogorvosi rendelőmenedzsmenten belül igen szerteágazó témákban szólal meg. Előfordulnak beszélgetések sikeres  fogászati vállalkozások vezetőivel, marketing szakemberekkel, humán-menedzsment szakértőkkel, de vicces és motiváló tartalmak is előfordulhatnak.

The Very Dental podcastDr. Alan Mead rendelőtulajdonos – fogorvos podcast csatornája talán a személyes kedvencem, méghozzá szórakoztató, könnyed hangvétel miatt, nem csoda, hogy világszerte az egyik leghallgatottabb, és legrégebb óta működő a fogorvos podcast csatornák közül.

Fogorvos podcast – mi a helyzet a magyar piacon?

A magyar piacon mindeddig nem létezett olyan fogorvos podcast, amely a szakmától a szakmának szólt volna. Néhány fogorvos rendelkezik saját podcast csatornával, ezek azonban páciensekhez, laikusokhoz szóló tartalmak, és még így is igazán ritkaságszámba mennek.

Egészen mostanáig!

Hosszú felkészülés előzte meg, de nagy-nagy örömmel és várakozással jelentjük be, hogy a mai napon elindult a Dental Menedzser saját, önálló podcast csatornája a fogorvos szakmának, a rendelőmenedzsment fontos, égető, aktuális, érdekes vagy szórakoztató kérdéseivel!

2 hetente jelentkezünk majd egy-egy új epizóddal, melyben tanácsadóink egymással és meghívott vendégekkel dolgozzák fel az aktuális epizód témáját.

A podcastünket elérheted Spotify-on és minden más alkalmazásban, ahol podcastet szoktál hallgatni.

Az első epizódban A nemet mondás művészete címmel már meghallgathatjátok a legközelebbi mosogatás vagy munkába igyekvés közben!

 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra