fogorvos képzés, fogászati menedzsment, fogászati marketing

Mit adott nekünk 2021?

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Sziklási Bea
2022. 01. 05.
fogászati pénzügyek Végig olvasás kb. 3 perc

Hogy hogyan fogunk visszatekinteni a 2021-es évre 10, 20, vagy 30 év távlatából, az még a jövő zenéje. Egy biztos: hozott nehézségeket, izgalmakat, új kihívásokat, sikereket és tanulságokat is bőven! Az év lezárultával szeretünk csapaton belül számot vetni az óévvel, azonosítani az eltelt időszak legfontosabb eredményeit és tanulságait, hogy ezek birtokában vághassunk neki a különösen izgalmasnak ígérkező új esztendőnek!

Elindult képzési programunk

2020-ban már megalapoztuk fogászati üzleti képzéseink egy részét – ám a covid járvány miatt csak online formában. 2021-ben azonban már volt lehetőségünk személyes részvétel mellett is megtartani kurzusainkat. Ez kétségkívül a legfelemelőbb élményeink közé tartozott. A tavaszi és az őszi szemeszterben is megteltek a „Fogászati menedzser, aFogászati recepciós, valamint a Hogyan legyél fogorvosból cégvezetőkurzusok csoportjai lelkes szakmabeliekkel. Csodálatos volt látni, hogyan formálódnak ezek a kis csapatok egymást segítő és támogató közösségekké a közös alkalmak során!  Hamarosan pedig startolunk a 2022 tavaszi szemeszter kurzusaival!

Online is jelen vagyunk!

Már a karanténidőszak alatt kamerák és képernyő elé szoktattuk magunkat – és valamennyire Titeket is a naponta jelentkező ingyenes online előadásainkkal. Szerencsére 2021-ben teljes lezárással már nem kellett megküzdenünk, ám az online jelenlétet nem engedtük el teljesen! Havonta jelentkező esti élő kerekasztal beszélgetéseink során olyan aktuális témákat jártunk körül, mint az árképzés/áremelés, az egyszer használatos műanyagok kivezetése vagy az asszisztenshiány kérdése.

Nem csak az az öröm, hogy várakozásainkhoz képest is sokan vesztek részt a beszélgetéseken!  Boldoggá tettetek minket azzal is, hogy aktívan bekapcsolódtok a témákba kérdéseitekkel, hozzászólásaitokkal.

Nőügyekkel nem, de pénzügyekkel igenis foglalkozunk!

2021-ben új szolgáltatással bővült a palettánk. A marketing, a szervezetfejlesztés és a hatósági megfelelések mellett a tavalyi évtől már a fogászati pénzügyek területén is tudunk segíteni ügyfeleinknek. Mit jelent ez konkrétan? Segítünk tisztába kerülni a jelenlegi pénzügyi helyzetetekkel és mozgásteretekkel, megtervezni a jövőbeni nagyobb beruházásokat, felkészíteni a rendelőtöket változásokra és tervezni a profitotokat, ami elsőre lehet, hogy lehetetlennek tűnik, ám nem hogy nem lehetetlen, de egyenesen szükséges is a fejlődésetekhez!

Bővültünk, bővülünk!

Megszokott kis négyesfogatunk 2021-től új tagokkal bővült – egytől egyik felkészült, tapasztalt, felelősségteljes szakemberekkel. Először Korpai Erika csatlakozott hozzánk, aki fogászati pénzügyek területén szerzett tapasztalataival egészít ki minket, Dr. Fügedi-Hegedűs Orsolyával és Dr. Jurácsik Tímeával pedig a képzési programunkban találkozhattatok előadóként. Szemes Orsi pedig a marketing csapatunkat erősíti!

Ezen kívül néhány aprósággal is bővültünk, és bővülünk majd a jövőben – őket azonban még a következő 25 évben biztosan nem fogjuk munkára! 😉

Paradigmaváltás kezdődik?

Felidéztünk egy közös emléket, amikor 5 évvel ezelőtt Zoli tartott egy előadást fogszabályozó szakorvosoknak, melyben a páciensek elkötelezésének kommunikációs technikáiról, etikus értékesítés módszertanáról beszélt. Zoli ez előtt nem sokkal tért haza Angliából, ahol a hasonló témájú továbbképzésekre igen nagy az igény, jó ötletnek tűnt hát itthon is lefektetni a kommunikációs- vagy üzleti tudatosság alapjait. Az előadás után beszélgettünk a jelen lévő fogorvosokkal, és bizony elhangzottak a „nekem nincs erre szükségem, van elég páciensem”, „aki eljön konzultációra, az 99%-ban vissza is jön kezelésre”, vagy az „én nem szeretnék tukmálni, nem ezért tanultam az orvosi egyetemen” mondatok. Nagy általános ellenállást tapasztaltunk a résztvevők részéről, amelyre nem feltétlenül voltunk akkor felkészülve. Szerencsére ez a tapasztalat nem szegte kedvünket, tudatosan és kitartóan küzdöttünk azért, hogy a fogorvosok körében is megjelenjen az igény egy tervezhetőbb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb, tudatosabb üzleti működésre.

Most, hogy magunk mögött hagytuk a 2021-es évet, azt látjuk, hogy visszafordíthatatlanul megkezdődött a szakmában az a szemléletváltás, amiért annyit dolgoztunk és dolgozunk nap mint nap. Csodálatos érzés, hogy ennek részesei, és reményeink szerint formálói is lehettünk és lehetünk a jövőben!

 

Kívánjuk, hogy nagyszerű évetek legyen 2022-ben!

 

fogorvos képzés, fogászati menedzsment

Visszahívást kérek!

Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*
Elfogadom, hogy a DentalMenedzser csapata időnként hírlevelet küldjön számomra